Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Σάλτσα για πίτσα

Η συνταγή που σας δίνω εδώ είναι για μια απλή χωριάτικη σάλτσα ντομάτας που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στις πίτσες μας για πλουσιότερη γεύση.



Υλικά:

800 γρ. αποφλοιωμένη ντομάτα
1 σκελίδα σκόρδο 
1 κ.γ. ζάχαρη 
1/4 φλ. τσαγιού πλατύφυλλος βασιλικός 
1 κ.γ. πελτές ντομάτας 
1 πρέζα φρέσκια ή αποξηραμένη ρίγανη 
ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
λίγο πιπέρι

Εκτέλεση:

Χαράζουμε στην κορυφή της κάθε ντομάτας ένα σταυρό.

Ζεματάμε τις τομάτες για 10 δευτερόλεπτα περίπου και τις βάζουμε αμέσως μετά σε κρύο νερό.

Μόλις κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τα σπόρια τους και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για λίγο.

Ύστερα βάζουμε την τομάτα, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί 15 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου