Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Εύκολο Αυγολέμονο

 Το αυγολέμονο είναι μπελάς για μερικούς αλλά οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι δίνει εξαιρετική γεύση σε κάποια φαγητά. Ο τρόπος που σας δείχνω εδώ είναι απλός και εύκολος και σίγουρα οδηγεί σ' ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.


Ανάλογα με την ποσότητα του φαγητού θα χρειαστούμε από 1 έως 2 αυγά.
1 - 1 1/2 λεμόνι στημένο και 1-2 κουταλιές της σούπας νερό.

Σπάμε τα αυγά και ξεχωρίζουμε τους κρόκους απ τα ασπράδια.
Σ' ένα βαθύ μπωλ ρίχνουμε τα ασπράδια και 2 κουταλιές της σούπας νερό και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν καλά.
Έπειτα ρίχνουμε τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα και τέλος σιγά σιγά το λεμόνι χτυπώντας 
για λίγο ακόμα.
Μόλις το αυγολέμονο μας δέσει (δεν πέφτει απ το μπολ αν το γυρίσουμε ανάποδα) 
βγάζουμε λίγο ζουμί απ' το φαγητό μας το ρίχνουμε μέσα, ανακατεύουμε καλά 
και περιχύνουμε μ' αυτό την κατσαρόλα με το φαγητό μας.
Τόσο εύκολα και τόσο απλά!!

Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου