Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Εξοχικό Χοιρινό.

Υλικά:

1 κιλό χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο
2 πράσινες πιπεριές κέρατο
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
300 γρ. κεφαλογραβιέρα πικάντικη
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Σακούλα ψησίματος

Εκτέλεση:

Κόβουμε το χοιρινό μας σε μικρά κομμάτια, το βάζουμε σ’ ένα μπολ και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

Σε μια κούπα ανακατεύουμε τρεις κουταλιές της σούπας μουστάρδα με τρείς κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Τα ρίχνουμε στο μπολ με το κρέας μας και ανακατεύουμε καλά να απλωθούν παντού.

Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.

Στη συνέχεια κόβουμε τη γραβιέρα σε κύβους,  καθαρίζουμε τις πιπεριές απ’ τα σπόρια τους και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Βγάζουμε το χοιρινό απ’ το ψυγείο ρίχνουμε μέσα στο μπολ τους κύβους της γραβιέρας και τις πιπεριές και με τα χέρια ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

Γεμίζουμε τη σακούλα ψησίματος, την ασφαλίζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρούμε στη συσκευασία αγοράς της, κάνουμε μερικές τρύπες στο πάνω μέρος της για να μη φουσκώσει υπερβολικά, την τοποθετούμε σε ταψί σκέτη και ψήνουμε στους 200 0c για περίπου δύο ώρες.

Στην αρχή το κρέας θα βγάλει τα υγρά του κι έτσι θα βράσει και θα ψηθεί ομοιόμορφα.

Μόλις το φαγητό μας είναι έτοιμο βγάζουμε απ’ το φούρνο, ανοίγουμε κατά μήκος τη σακούλα και σερβίρουμε ζεστό.


Συνοδεύουμε πα ρύζι πιλάφι ή πατάτες αλλά τρώγεται εξίσου και σκέτο!

Καλοφάγωτο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου