Υλικά:
Για τη
βάση:
125 γρ.
βούτυρο λιωμένο
350 γρ.
μπισκότα Oreo
Για τη
γέμιση:
100 γρ.
κουβερτούρα
200 γρ.
σοκολάτα γάλακτος
200 ml κρέμα γάλακτος
Για
γαρνίρισμα:
10 τμχ
φρέσκες φράουλες
Λίγα
καθαρισμένα αμύγδαλα (χοντροκομμένα ή φιλέ)
Εκτέλεση:
Χωρίζουμε
απ’ την κρέμα και σπάμε στο μούλτι τα
μπισκότα Oreo ώσπου να γίνουν
σκόνη.
Σ’ ένα
κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, το ρίχνουμε στα μπισκότα κι ανακατεύουμε καλά
μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
Ρίχνουμε
το μείγμα σε ορθογώνιο ταψί (12 x 36) ή σε ταρτιέρα, το στρώνουμε πιέζοντας
ελαφρώς στη βάση και στα τοιχώματα και το βάζουμε στο ψυγείο.
Σπάμε
την σοκολάτας γάλακτος και την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και τα
τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή
φωτιά και μόλις κάψει καλά κι αρχίσει να αχνίζει, τη ρίχνουμε στο μπολ με τις
σοκολάτες.
Αφήνουμε
χωρίς να ανακατέψουμε για λίγο και μετά, με ένα σύρμα, ανακατεύουμε μέχρι να
λιώσουν τελείως οι σοκολάτες και να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Βγάζουμε
τη βάση απ’ το ψυγείο, αν θέλουμε ξεφορμάρουμε, ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη
βάση και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά.
Στη
συνέχεια βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο, το γαρνίρουμε με τις φράουλες και τα
αμύγδαλα και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να παγώσει
και να σταθεροποιηθεί η γέμιση.
Το
αφαιρείτε από το ψυγείο το κόβετε σε μερίδες και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου