Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Σπαγγέτι Καρμπονάρα.


Υλικά:

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
12 φέτες μπέικον
5 αυγά
8 κουταλιές κρέμα γάλακτος
8 κουταλιές  τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι, πιπέρι
Ένα πακέτο σπαγγέτι Νο 6

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, μέχρι να γίνουν al dente.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 5’ λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει αλλά όχι να πάρει χρώμα.

Κόβουμε σε χοντρές λωρίδες το μπέικον, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλα 10 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς για να μη κολλήσει.

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα με πολύ πιπέρι και αλάτι κατά βούληση και μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το μπέικον και ανακατεύουμε καλά για να αναμιχθούν.

Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε αμέσως το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε με δύναμη ώστε να ψηθεί ελαφρά και να αναμιχθεί με τα ζυμαρικά.


 Σερβίρουμε ζεστά πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προαιρετικά, επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα.

Καλοφάγωτη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου